Zapiekanka makaronowa z porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka makaronowa z porem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

2 sztuki

250 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj. Odcedź.

Krok 2

Cebulkę, pora pokrój w plasterki i duś na oliwie. Dodaj czosnek w całości.

Krok 3

Wędlinę pokrój w kostkę, pieczarki również.

Krok 4

Wszystkie składniki połącz i duś przez kilka minut.

Krok 5

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, dodaj wszystkie składniki.

Krok 6

Wymieszaj śmietanę z żółtym serem, polej całość.

Krok 7

Piecz przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka makaronowa z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka makaronowa z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka makaronowa z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka makaronowa z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka makaronowa z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka makaronowa z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka makaronowa z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka makaronowa z porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej