
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłukane bakłażany pokroić w plastry i oprószyć Delikatem Knorr. Odstaw na 30 minut.
Krok 2
Po tym czasie odsącz bakłażany na ręczniku papierowym i oprósz pieprzem.
Krok 3
Mozzarelle pokrój na plastry i przełóż nimi bakłażana.
Krok 4
Żółty ser zetrzeć na tarce i posypać wierzch bakłażanów. Oprósz tymiankiem.
Krok 5
Bakłażany zapiekać 20 minut w 220 stopniach w filii aluminiowej lub papierze do pieczenia. Podawać na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej