Chorwackie kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chorwackie kiełbaski

Autor: IWONA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

600 gramów

50 mililitrów

30 mililitrów

3 gramy

1 łyżeczka

15 gramów

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę i zagotuj w 50 ml wody pod przykryciem, na małym ogniu przez 5 minut. Niech wystygnie.

Krok 2

Wymieszaj czosnek z mięsem mielonym, dodaj wodę mineralną, sodę i dopraw solą. Wstaw do lodówki na 3 godziny (najlepiej na całą noc).

Krok 3

Z mięsa uformuj podłużne kiełbaski i ponownie wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 4

Wszystkie kiełbaski wysmaruj olejem i smaż na patelni z każdej strony na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chorwackie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekana mozzarella
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej