
Składniki
600 gramów
600 gramów
50 mililitrów
30 mililitrów
3 gramy
1 łyżeczka
15 gramów
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę i zagotuj w 50 ml wody pod przykryciem, na małym ogniu przez 5 minut. Niech wystygnie.
Krok 2
Wymieszaj czosnek z mięsem mielonym, dodaj wodę mineralną, sodę i dopraw solą. Wstaw do lodówki na 3 godziny (najlepiej na całą noc).
Krok 3
Z mięsa uformuj podłużne kiełbaski i ponownie wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
Wszystkie kiełbaski wysmaruj olejem i smaż na patelni z każdej strony na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej