CHRUŚCIKI MAMY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CHRUŚCIKI MAMY

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

2 dekagramy

4 dekagramy

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ZASIEKAĆ MĄKĘ Z MASŁEM I CUKREM. DODAĆ ŻÓŁTKA I ŚMIETANĘ. WYROBIĆ CIASTO. MUSI BYĆ WOLNE JAK NA PIEROGI.

Krok 2

POZOSTAWIĆ W CHŁODNYM MIEJSCU NA 20 MINUT.

Krok 3

CIASTO ROZWAŁKOWAĆ, POKROIĆ W PASY, UFORMOWAĆ CHRUŚCIKI. USMAŻYĆ I POSYPAĆ CUKREM PUDREM.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CHRUŚCIKI MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CHRUŚCIKI MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CHRUŚCIKI MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CHRUŚCIKI MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CHRUŚCIKI MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CHRUŚCIKI MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CHRUŚCIKI MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CHRUŚCIKI MAMY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej