Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami

Autor: FlyPR Fehler

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

300 gramów

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować ryż wg przepisu podanego na opakowaniu z dodatkiem startej skórki z cytryny. Marchew pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. W woku rozgrzać olej, stale mieszając podsmażyć na nim cebulę i ryż. Dodać czosnek, marchewkę i groszek, na koniec domieszać migdały, ser. Doprawić danie solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny.

Krok 2

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej