Zawijane śledziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijane śledziki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 mililitrów

1 pęczek

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej mleko i włóż filety ze śledzia, po czym odstaw na około godzinę.

Krok 3

Filety śledziowe wyjmij z mleka i osusz. Na każdym filecie układaj po kawałku sera i pomidora oraz kilka listków natki pietruszki. zwijaj i podawaj.

Krok 2

Pomidory i ser pokrój w nie za duże cząstki. natkę pietruszki umyj dokładnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijane śledziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijane śledziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijane śledziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijane śledziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijane śledziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijane śledziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijane śledziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijane śledziki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej