Risotto grzybowe z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto grzybowe z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
223 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 szklanki

50 gramów

2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój wołowinę w kostkę i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Smaż mięso do momentu, gdy stanie się miękkie.

Risotto grzybowe z wołowiną - Krok 1

Krok 2

Do mięsa dodaj ryż oraz ser.

Risotto grzybowe z wołowiną - Krok 2

Krok 3

Przygotuj Sos grzybowy Knorr według instrukcji na opakowaniu, a następnie zalej nim mięso. Duś całość jeszcze przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem, jeśli uważasz, że jest to konieczne.

Risotto grzybowe z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Gotowe risotto posyp siekaną pietruszką i podawaj.

Risotto grzybowe z wołowiną - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • Angelika Szczepanik

    Angelika Szczepanik , 29.07.2015

    Nic specjalnego..osobiście nie polecam,ale każdy z nas ma inne gusta,a więc komuś może zasmakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Szczepanik

    Angelika Szczepanik , 29.07.2015

    Nic specjalnego..osobiście nie polecam,ale każdy z nas ma inne gusta,a więc komuś może zasmakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Szczepanik

    Angelika Szczepanik , 29.07.2015

    Nic specjalnego..osobiście nie polecam,ale każdy z nas ma inne gusta,a więc komuś może zasmakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Szczepanik

    Angelika Szczepanik , 29.07.2015

    Nic specjalnego..osobiście nie polecam,ale każdy z nas ma inne gusta,a więc komuś może zasmakuje

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Risotto grzybowe z wołowinąRisotto grzybowe z wołowiną

Risotto grzybowe z wołowiną to potrawa, której wykonanie nie zajmie ci wiele czasu, za to jedna porcja zaspokoi największych łakomczuchów i zachwyci podniebienie najwybredniejszych smakoszy. Ten, zaczerpnięty z kuchni włoskiej pomysł na obiad lub kolację, kusi grzybowym aromatem. Jak każde risotto, tak i to opiera się na duszonym w bulionie ryżu z dużą ilością parmezanu i aromatycznymi przyprawami. Kompozycje dodatków, które do niego dobierzesz, są praktycznie nieograniczone. W tej wersji najważniejsza jest wołowina pokrojona w paski – to ona jest esencją tego dania. Ważne jest, aby dobrze usmażyć mięso. Ma być na tyle miękkie, aby z łatwością można je było jeść. Zapachu i koloru nadadzą tej potrawie grzyby. Możesz dodać pokrojone kawałki suszonych, mrożonych, a najlepiej świeżych grzybów. Risotto będzie wyglądało zachęcająco, jeśli na talerzu posypiesz je obficie zieloną pietruszką.