Kokosowe tiramisu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowe tiramisu

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

400 gramów

120 mililitrów

50 gramów

50 gramów

30 gramów

2 sztuki

25 mililitrów

6 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nasączenie: Parzymy kawę i zostawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej kawy dodajemy likier kokosowy. Mieszamy.

Krok 2

Krem: Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem. Do utartych żółtek dodajemy partiami serek mascarpone. Całość miksujemy do momentu połączenia się składników. Do masy dodajemy wiórki kokosowe. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z kremem. Biszkopty maczamy w kawie i układamy w podłużnej formie.

Krok 3

Na biszkopty układamy krem oraz posypujemy kakałem. Na kakao ponownie układamy maczane w kawie biszkopty. Na biszkopty układamy pozostały krem i posypujemy kakałem. Dowolnie dekorujemy. Tiramisu umieszczamy w lodówce na co najmniej 2 godziny.

1

Opinie o przepisie

  • Coconut

    Coconut , 31.07.2023

    Tiramisu wyszło przepyszne zrobiłam 2 warstwy zniknęło w 3 dni

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mazurek miodowo-orzechowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej