Muffinki z chleba tostowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki z chleba tostowego

Autor: ELA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

6 plastrów

6 sztuk

6 plastrów

1 łyżka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z każdej kromki chleba tostowego ściąć boki i cienko rozwałkować. Następnie do formy do wypiekania muffinek wysmarowanej masłem wykładamy kromki pieczywa robiąc na środku wgłębienie. Na pieczywo układamy plasterki wędliny a w środek wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni przez 10 minut. Po upływie tego czasu na każdą muffinkę kładziemy plasterek pomidorka i pieczemy jeszcze przez 5 minut.

Krok 3

Po upieczeniu posypujemy szczypiorkiem i podajemy na ciepło są najsmaczniejsze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki z chleba tostowego  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Mini quiche z szpinakiem
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej