Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar

Autor: Ewa Krosnowska

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

20 mililitrów

100 gramów

0.5 sztuki

1 puszka

500 mililitrów

250 gramów

100 gramów

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę cienko pokroić w półtalarki, wrzucić na dużą, głęboką patelnię z 1 łyżką oleju i podsmażyć na średnim ogniu, aż się zrumieni (około 5-7 minut). Odsączyć nadmiar tłuszczu.

Krok 2

Cebulę pokroić w kostkę, chilli drobno posiekać i dodać na patelnię, podsmażyć, aż cebula zmięknie.

Krok 3

Dodać pokrojone w kostkę pomidory z puszki i bulion. Wymieszać, aż od dna patelni odkleją się wszystkie podsmażone kawałki.

Krok 4

Następnie wrzucić suchy makaron (u mnie małe kółka), wymieszać, by całkowicie pokrył się płynem i przykryć pokrywką. Gotować na wolnym ogniu przez około dziesięć minut, aż makaron będzie miękki. W czasie gotowania wymieszać raz lub dwa razy, by makaron się nie skleił.

Krok 5

Na koniec danie posypać tartym serem, poczekać aż się rozpuści. Posypać dymką i podawać - dobre także po podgrzaniu, więc świetnie nadaje się do zabrania do pracy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej