Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar

Autor: Ewa Krosnowska

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

20 mililitrów

100 gramów

0.5 sztuki

1 puszka

500 mililitrów

250 gramów

100 gramów

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę cienko pokroić w półtalarki, wrzucić na dużą, głęboką patelnię z 1 łyżką oleju i podsmażyć na średnim ogniu, aż się zrumieni (około 5-7 minut). Odsączyć nadmiar tłuszczu.

Krok 2

Cebulę pokroić w kostkę, chilli drobno posiekać i dodać na patelnię, podsmażyć, aż cebula zmięknie.

Krok 3

Dodać pokrojone w kostkę pomidory z puszki i bulion. Wymieszać, aż od dna patelni odkleją się wszystkie podsmażone kawałki.

Krok 4

Następnie wrzucić suchy makaron (u mnie małe kółka), wymieszać, by całkowicie pokrył się płynem i przykryć pokrywką. Gotować na wolnym ogniu przez około dziesięć minut, aż makaron będzie miękki. W czasie gotowania wymieszać raz lub dwa razy, by makaron się nie skleił.

Krok 5

Na koniec danie posypać tartym serem, poczekać aż się rozpuści. Posypać dymką i podawać - dobre także po podgrzaniu, więc świetnie nadaje się do zabrania do pracy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jednogarnkowy makaron z kiełbasą i serem cheddar - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Flaki po zamojsku
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej