Kasza gryczana z mięsem w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza gryczana z mięsem w sosie pomidorowym

Autor: Djfh Fidfs

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dobrze umyj warzywa, obierz cebulę i marchewkę

Kasza gryczana z mięsem w sosie pomidorowym - Krok 1

Krok 2

Filet z kurczaka opłucz i osusz.

Kasza gryczana z mięsem w sosie pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Mięso pokroić w kostkę i dodać do rondla do warzyw, gotować 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając.

Kasza gryczana z mięsem w sosie pomidorowym - Krok 3

Krok 4

Dodać pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat pomidorowy i 200 ml wody i doprawić solą.

Kasza gryczana z mięsem w sosie pomidorowym - Krok 4

Krok 5

Gotuj mięso w sosie pomidorowym na małym ogniu przez 10-12 minut.

Kasza gryczana z mięsem w sosie pomidorowym - Krok 5

Krok 6

Dodaj wodę tak, aby kasza gryczana była przykryta 1-2 cm wyżej. Gotuj przez 10-15 minut pod przykryciem. Kasza gryczana z mięsem w sosie pomidorowym jest gotowa. Ułóż na talerzach i podawaj.

Kasza gryczana z mięsem w sosie pomidorowym - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana z mięsem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana z mięsem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana z mięsem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana z mięsem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana z mięsem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana z mięsem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana z mięsem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza gryczana z mięsem w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej