Medaliony z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Medaliony z indyka

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

4 łyżki

2 sztuki

4 szczypty

200 mililitrów

1 opakowanie

5 łyżek

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Panierkę z fixu Nugegetsy mieszamy w misce z bułka tartą, będziemy w niej panierować medaliony z indyka

Krok 2

Mięso z indyka kroimy w plastry, rozbijamy i formujemy je w kształt medalionów. W miseczce przygotowujemy mieszankę jajek z mlekiem, solą i pieprzem, rozbijamy całość za pomocą widelca.

Krok 3

Każdy kawałek indyka moczymy w jajecznej masie, nastepnie w panierce i smażymy na oleju na rumiano. Medaliony podajemy z surówką z marchewki i podsmażanymi kartoflami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej