PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

6 łyżek

6 łyżek

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka dobrze umyłam, osuszylam, pokroiłam w mniejsze kawałki (paski).

Krok 2

Do miseczki wsypałam panierkę Fix Nuggetsy. Każdy kawałek piersi maczałam w PIWIE (!!!) oraz w panierce, kładłam na rozgrzany olej. Obsmażyłam na złoty kolor. Nie zostawiajcie nadmiaru nuggetsów na patelni, ponieważ wciągną olej i będą bardzo tłuste i niechrupiące. Jeśli zrobilo Wam się ich za dużo proponuję przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem kuchennym. W atkim stanie niech czekają na dalszą konsumpcję:))

Krok 3

Mieszankę potrzebną do sosu Tysiąca wysp, wymieszałam z jogurtem naturalnym oraz z katchupem (wychodzi wtedy lżejszy i rzadszy, w sam raz do maczania nuggetsów). Odstawiłam na czas smażenia kąsków.

Krok 4

Ja podałam na ciepło,ale idealne są również podane na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:PIWNE NUGGETSY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej