Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami

Autor: Andrzej

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

250 gramów

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotować w osolonej wodzie.

Krok 2

Sos: cebulę i mięso pokroić w kostkę. Kurczaka doprawić solą i pieprzem. Na patelni podsmażyć cebulę, dodać mięso i smażyć aż się zarumieni z dwóch stron. Następnie dodać pieczarki, smażyć wszystko aż pieczarki puszczą wodę. Dodać serek Mascarpone i doprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić na wolnym ogniu około 10 min.

Krok 3

Całość posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Legumina z ryżu
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej