
Składniki
4 sztuki
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
250 gramów
1 pęczek
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Krok 2
Sos: cebulę i mięso pokroić w kostkę. Kurczaka doprawić solą i pieprzem. Na patelni podsmażyć cebulę, dodać mięso i smażyć aż się zarumieni z dwóch stron. Następnie dodać pieczarki, smażyć wszystko aż pieczarki puszczą wodę. Dodać serek Mascarpone i doprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić na wolnym ogniu około 10 min.
Krok 3
Całość posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej