Naleśniki z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z serem

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

0.5 litra

80 gramów

150 mililitrów

2 łyżeczki

1 łyżka

0.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżka

5 dekagramów

2 łyżki

4 sztuki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej mleko, wodę, rozpuszczone masło, jajka. Dobrze zmiksuj.

Krok 2

Połącz ze sobą mąkę, cukier, sól. Dosyp do mokrych składników.

Krok 3

Usmaż cienkie naleśniki.

Krok 4

Do miski włóż twaróg, śmietanę, cukier zwykły oraz wanilinowy, rozgnieć widelcem na gładkie nadzienie.

Krok 5

Każdy naleśnik posmaruj wcześniej przygotowanym nadzieniem i zwiń.

Krok 6

Naleśniki przed podaniem można dodatkowo podsmażyć na maśle.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej