
Składniki
1 szklanka
1 łyżeczka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały pieczemy aż się zarumienią (około 5 minut)
Krok 2
Dodajemy cukier
Krok 3
Ucieramy migdały w moździerzu
Krok 4
Ubijamy schłodzoną śmietanę na powolnych obrotach dodając powoli utarte migdały
Krok 5
Deser podajemy w pucharach lub kieliszkach, opcjonalnie dekorujemy świeżą miętą i płatkami migdałowymi
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej