Kotlet schabowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet schabowy

Autor: Jakub

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy na plastry i przyprawiamy (według uznania) solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i gyrosa. Polewamy mięso olejem.

Krok 2

Wbijamy jajko do miski, przyprawiamy je solą i pieprzem (opcjonalnie vegetą), a do drugiej wsypiemy bułkę tartą.

Krok 3

Zamaczamy kawałek po kawałku wpierw w jajku, później w bułce i odkładamy.

Krok 4

Wlewamy olej na patelnie i zaczynami smażyć kotlety.

Krok 5

Gdy kolor pancerniki będzie złocisty, brązowy to zdejmujemy kotlety na ręcznik papierowy, aby odsączyć kotleta z tłuszczu.

Krok 6

KOTLETY GOTOWE :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety po kaszubsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej