
Składniki
30 dekagramów
2 szklanki
1 sztuka
null
2 łyżki
1 opakowanie
1 szklanka
null
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach i po ostygnięciu przeciśnij przez praskę. Rybę oczyść ze skóry i kości, zmiel.
Krok 2
Rybę i ziemniaki połącz i dopraw Delikatem Knorr.
Krok 3
Z masy rybnej uformuj kotlety. Panieruj w kolejności: mąka, roztrzepane jajko, bułka tarta.
Krok 4
Smaż kotlety na rozgrzanym oleju na złoty kolor. podawaj z surówkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej