Kotlety ziemniaczano - rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety ziemniaczano - rybne

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

2 szklanki

1 sztuka

null

2 łyżki

1 opakowanie

1 szklanka

null

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i po ostygnięciu przeciśnij przez praskę. Rybę oczyść ze skóry i kości, zmiel.

Krok 2

Rybę i ziemniaki połącz i dopraw Delikatem Knorr.

Krok 3

Z masy rybnej uformuj kotlety. Panieruj w kolejności: mąka, roztrzepane jajko, bułka tarta.

Krok 4

Smaż kotlety na rozgrzanym oleju na złoty kolor. podawaj z surówkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej