
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włączyć piekarnik na 180st.C z termoobiegiem lub 200st.C bez termoobiegu.
Krok 2
w misce wymieszać pierwsze pięć składników (suche),a w drugiej kolejne cztery (mokre).Składniki mokre mieszamy tzw.,,trzepaczką" do połączenia składników.
Krok 3
Do papierowych foremek (tzw.papilotek) nakładać masę około2/3 ich wysokości (wychodzi 20 muffinek).
Krok 4
Piec około 17-20minut (sprawdzić po około 15minutach wykałaczką-jeśli po wbiciu w ciacho pozostaje sucha,to za 2minuty wyłączyć piekarnik).Upieczone muffinki wyłożyć na kratkę,aby szybko i elegancko wystygły.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej