Gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros

Autor: Patryk Dudek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

200 gramów

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmieszaj w niewielkiej misce przyprawę do gyrosa Knorr z olejem słonecznikowym

Krok 2

Pokrój piers z kurczaka w cieńkie paski, przełóż do marynaty na okolo 5 min

Krok 3

Pokrój paprykę oraz cebulę w cieńkie paski i podsmaż na patelni wraz z kurczakiem

Krok 4

Rozłóż powstały farsz na placku tortilla i posyp startym serem

Krok 5

Następnie zawiń w rulony i zapiecz w piekarniku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe naleśniki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej