
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
1 łyżka
1 pęczek
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz i wytrzyj do sucha.
Krok 2
Włóż do wcześniej namoczonego rzymskiego garnka. Przykryj i duś przez 60 minut.
Krok 3
Następnie zalej 2 szklankami wody dodaj drobno pokrojone warzywa, ćwiartki pomidora i pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 4
Duś dalsze 45 minut, następnie przez 15 minut piecz bez przykrywki. Zlej sos, dodaj musztardy i pieprzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej