MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1.5 szklanki

15 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

MAK SPARZYĆ, PRZEPUŚCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ 3 RAZY.

Krok 2

MASŁO ROZETRZEĆ Z CUKREM, ŻÓŁTKAMI, DODAĆ PIANĘ Z BIAŁEK, OLEJEK, BAKALIE.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ziemniaki Bolognese
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej