Gofry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gofry

Autor: Daniel

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

530 gramów

1 litr

4 sztuki

20 gramów

45 gramów

4 gramy

200 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło stopić w rondelku, lekko przestudzić. Wymieszać (robotem) wszystkie składniki poza białkiem. Białka ubić oddzielnie, wymieszać z ciastem dużą łyżką

Krok 2

Przed pierwszym zalaniem posmarować formę masłem (ale nie za dużo) i rozgrzać gofrownicę przez 3-4 minuty. Gofry trzymać przez 4.5 minuty. Przed każdym kolejnym zagrzać pustą gofrownicę przez ok 1min

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej