
Składniki
100 gramów
3 łyżeczki
2 łyżki
100 mililitrów
1 plaster
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do szklanej miski wbijamy jajko , potem dodajemy mąkę a następnie 3 łyżeczki proszku do pieczenia.
Krok 2
Następnie wlewamy mleko i na końcu 2-4 łyżki cukru.
Krok 3
Wszystko mieszamy mikserem na najmniejszych obrotach przez 3 minuty. Racuchy smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Życzę smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej