
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
50 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
100 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść, a następnie skrop sokiem z cytryny i włóż do lodówki.
Krok 2
Cebulę posiekaj i uduś na części masła.
Krok 3
Dodaj rybę, sól i pieprz. Dorzuć połowę pokrojonych ziół.
Krok 4
Rybę przełóż do żaroodpornego naczynia, skrop masłem i polej winem. Piecz 35 minut w piekarniku.
Krok 5
Dodaj pozostałe zioła, sok z cytryny i zieloną pietruszkę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej