Pstrąg duszony w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg duszony w ziołach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

50 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

100 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść, a następnie skrop sokiem z cytryny i włóż do lodówki.

Krok 2

Cebulę posiekaj i uduś na części masła.

Krok 3

Dodaj rybę, sól i pieprz. Dorzuć połowę pokrojonych ziół.

Krok 4

Rybę przełóż do żaroodpornego naczynia, skrop masłem i polej winem. Piecz 35 minut w piekarniku.

Krok 5

Dodaj pozostałe zioła, sok z cytryny i zieloną pietruszkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg duszony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg duszony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg duszony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg duszony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg duszony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg duszony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg duszony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg duszony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron z sosem a'la leczo
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej