Ptysiowe twarogowe KULECZKI. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ptysiowe twarogowe KULECZKI.

Autor: Elena Shtokhai

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

150 gramów

5 mililitrów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce za pomocą blendera miksujemy twaróg, słomkę, banan, dodać rum i wymieszać

Krok 2

Z powstałej masy formować kulki

Krok 3

Każdą kuleczkę obtoczyć w wiórkach kokosowych

Krok 4

Pozostawić do zastygnięcia w lodowce na 4 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ptysiowe twarogowe KULECZKI. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ptysiowe twarogowe KULECZKI. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ptysiowe twarogowe KULECZKI. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ptysiowe twarogowe KULECZKI. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ptysiowe twarogowe KULECZKI. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ptysiowe twarogowe KULECZKI. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ptysiowe twarogowe KULECZKI. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ptysiowe twarogowe KULECZKI. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej