
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
100 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oprósz przyprawą Knorr oraz ziołami i obsmaż na patelni.

Krok 2
Na tej samej patelni podsmaż na złoty kolor pokrojony w plastry czosnek oraz cebulę. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię.

Krok 3
Rybę włóż ponownie na patelnię, całość gotuj 10 minut, obracając co jakiś czas rybę na drugą stronę. Do sosu możesz dodać posiekaną natkę pietruszki i kilka zielonych lub czarnych oliwek.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łosoś po marynarsku
Królewska ryba i pomidorowy sos napoli stanowią wyjątkowo udaną parę. Łosoś po marynarsku to finezyjne danie, wyjątkowo proste do przygotowania, które posmakuje nie tylko marynarzom Wykwintny łosoś coraz częściej gości na naszych stołach. Jego wysublimowany smak doceniają nawet ci, którzy raczej stronią od ryb. Z delikatnego, bladoróżowego mięsa łososia, praktycznie pozbawionego ości, błyskawicznie wyczarować można apetyczną przekąskę. Wystarczy skropić je cytryną, doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i gotowe! Równie dobrze jednak łososia możemy przyrządzić jako danie główne, na przykład po marynarsku, czyli w gęstej, pomidorowej salsie z dodatkiem aromatycznych ziół – między innymi bazylii, oregano i tymianku. Gotowy łosoś, soczysty i pachnący, doskonale będzie prezentować się na talerzu w towarzystwie pieczonych ziemniaczków lub ryżu.