Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

70 mililitrów

250 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy do lekkiego zrumienienia. Zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia.

Krok 2

Następnie wrzucamy kulki mięsne obtoczone w mące. Gotujemy na małym ogniu ok. 15 min.

Krok 3

Dodajemy Fix Knorr rozmieszany w 200 ml zimnej wody. Na koniec śmietana oraz przyprawy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pulpety gotowane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej