
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
70 mililitrów
250 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy do lekkiego zrumienienia. Zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia.
Krok 2
Następnie wrzucamy kulki mięsne obtoczone w mące. Gotujemy na małym ogniu ok. 15 min.
Krok 3
Dodajemy Fix Knorr rozmieszany w 200 ml zimnej wody. Na koniec śmietana oraz przyprawy do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak w sosie kurkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej