Puree z zielonego groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puree z zielonego groszku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek ugotuj z niewielkiej ilości wody z dodatkiem Bulion na włoszczyźnie Knorr. Odcedź.

Krok 2

Dodaj masło, oliwę i jogurt, dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Przypraw pieprzem. Udekoruj pozostałymi groszkami.

Krok 4

Pozostaw kilka ziaren do dekoracji, a resztę zmiksuj z czosnkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puree z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puree z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puree z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puree z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puree z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puree z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puree z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puree z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej