Lekka sałatka kolorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka kolorowa

Autor: Izabella Skręty

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.4 kilograma

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Winogrona kroimy na pół i wyciągamy pestki.

Krok 2

Ser kroimy w kostkę i dokładamy do winogron oraz odsączonej kukurydzy.

Krok 3

Dodajemy majonez z jogurtem i delikatnie mieszamy. Nie stosujemy żadnych przypraw!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka kolorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej