
Składniki
180 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2
Do miski włóż musztardę, dodaj cebulę, czosnek, majeranek i oliwę, dopraw do smaku Knorr przyprawa do karkówki i pieprzem, dokładnie połącz wszystkie składniki.

Krok 3
Natrzyj dokładnie karkówkę przygotowaną marynatą i odstaw do marynowania pod przykryciem na 6 godz.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Marynata do karkówki z musztardą
Podstawą idealnie przyrządzonej karkówki jest wyrazista marynata. Soczyste i jednocześnie kruche mięso świetnie sprawdzi się jako główny element dobrego obiadu. Kluczowym składnikiem marynaty do karkówki z tego przepisu jest musztarda francuska – jej intensywny, nieco pikantny smak doskonale współgra z majerankiem i czosnkiem. Koniec z nijakimi posiłkami! Karkówka marynowana w musztardzie będzie rozpływać się w ustach. Marynata do karkówki z musztardą francuską sprawi, że mięso będzie kruche i soczyste.
Dla kogo?
Wielbiciele wieprzowiny powinni mieć tę recepturę zawsze pod ręką. Kompozycja idealnie dobranych dodatków wyeksponuje wszystkie jej walory. Wypróbuj przepis na marynatę do karkówki z musztardą francuską i przygotuj dzięki niej pyszne mięso.
Na jaką okazję?
Dokładnie natarta karkówka marynowana w musztardzie powinna pozostać w niej przez co najmniej 6 godzin, najlepiej w chłodnym miejscu. Marynata do karkówki z musztardy potrzebuje trochę czasu, by zadziałać i przeniknąć przez mięsne włókna. Cierpliwość się opłaci! Gotowe, upieczone mięso możesz serwować jako danie obiadowe lub jeść jako dodatek do chleba. W drugim przypadku świetnie sprawdzi się na wczesną kolację. Skomponuj ją z prostą sałatką na bazie sałaty lodowej i świeżych warzyw.
Czy wiesz, że?
Pamiętaj o tym, że możesz modyfikować intensywność marynaty do karkówki z musztardą w zależności od tego, jakiego rodzaju musztardy użyjesz. Jeśli preferujesz łagodniejsze smaki, wybierz np. kremską. Możesz również eksperymentować z innymi dodatkami, jak słodka lub ostra papryka.
Dla urozmaicenia:
Karkówka marynowana w musztardzie będzie też doskonale smakować, jeśli do zalewy dodasz liść laurowy i zioła prowansalskie. Nie zapomnij podzielić się w komentarzu swoją opinią na temat marynaty do mięsa z musztardą. Smacznego!