
Składniki
3 sztuki
0.3 łyżeczki
0.5 łyżeczki
10 gramów
0.5 pęczka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
100 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Imbir i kolendrę drobno posiekaj, papryczkę chili oczyść z pestek i pokrój w cienkie paski.

Krok 2
Do wina dodaj Przyprawę Knorr i dokładnie wymieszaj. Dodaj sok z cytryny oraz pokrojone wcześniej imbir, kolendrę i chili. Dopraw pieprzem.

Krok 3
Natrzyj dokładnie 1 kg karkówki i odstaw do marynowania na 24 godz. ( jak lubisz bardziej ostre to przed marynowaniem możesz pokroić mięso w plastry.)

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Pikantna marynata do karkówki

