Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

50 mililitrów

100 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

10 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Imbir obierz za pomocą łyżki, pokrój w plastry.

Krok 2

Czosnek i cebule posiekaj nie za drobno.

Krok 3

Wlej wodę do garnka dodaj Kostkę rosołową Knorr, i pozostałe składniki, wszystko razem zagotuj i wystudź. Zamarynuj 1 kg karkówki przez 12 godz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Sałatka z porów
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata do karkówki z dodatkiem imbiruMarynata do karkówki z dodatkiem imbiru

Przepis na marynatę z dodatkiem imbiru na pewno przypadnie do gustu wszystkim tym, którzy chcą jak najlepiej wydobyć głębię smaku wyśmienitego mięsa wieprzowego. Karkówkę możesz przygotować na wiele sposobów – grillowaną w plastrach, pieczoną w całości lub duszoną w rękawie. Marynata do karkówki z dodatkiem imbiru sprawi, że mięso będzie kruche i niezwykle soczyste. Składa się z perfekcyjnej mieszanki składników. Wyrazisty smak czosnku, sosu sojowego i rybnego został złagodzony dodatkiem miodu. Dzięki tak przyrządzonej marynacie, przygotowywana przez Ciebie karkówka będzie wyróżniała się oryginalnym, nieco orientalnym posmakiem. Wszystko to dzięki użyciu wyraźnie wyczuwalnego i dodającego pikantności imbiru. Składniki podane w przepisie wystarczają na zamarynowanie kilograma karkówki. Upieczone mięso podawaj z bukietem warzyw gotowanych na parze, ryżem przyrządzonym na sypko lub kaszą, np. gryczaną. Taki zestaw stanowi świetną inspirację na pyszny obiad. Zainspiruj się poniższym przepisem na marynatę do karkówki z dodatkiem imbiru. Pobierz listę składników i podziel się z nami swoją opinią w komentarzu.