Grillowana karkówka z chili i kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana karkówka z chili i kolendrą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

10

heart
368 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

200 osób wydrukowało

Pobierz pdf

345 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz a następnie pokrój w plastry o grubości 1 cm.

Grillowana karkówka z chili i kolendrą - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, posiekaną papryczkę i kolendrę, Ketchup Hellmann's Pikantny oraz oliwę.

Grillowana karkówka z chili i kolendrą - Krok 2

Krok 3

Gotową marynatą posmaruj każdy z kawałków mięsa i całość zostaw na 20 minut w chłodnym miejscu. Zamarynowane steki smaż na rozgrzanym grillu po 8 minut z każdej strony. Tak przygotowane mięso podawaj np. z pieczonymi ziemniakami, chrupiącymi sałatami i Ketchupem Hellmann's Pikantnym, który dzięki dodatkowi pieprzu cayenne nada potrawie ognisty smak.

Grillowana karkówka z chili i kolendrą - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 21.07.2016

    karkówka z grilla dobre przyprawa zawsze smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana karkówka z chili i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana karkówka z chili i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana karkówka z chili i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana karkówka z chili i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana karkówka z chili i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana karkówka z chili i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana karkówka z chili i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana karkówka z chili i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowana karkówka z chili i kolendrąGrillowana karkówka z chili i kolendrą

Soczysta grillowana karkówka z chili i kolendrą doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację w gronie znajomych. Robiąc ją, zasłyniesz jako mistrzyni łączenia orientalnych i polskich smaków. Na punkcie kusząco przypieczonej karkówki z papryczką chili, orzeźwiającą kolendrą i słodko-pikantnym ketchupem można dosłownie oszaleć. To danie, któremu nie można się oprzeć. Kluczem do zbindowanego smaku wieprzowiny jest odpowiednia marynata. łącząca posiekaną papryczkę chili i kolendrę, ketchup pikantny oraz oliwę. Kolendra o łagodnym i ciepłym smaku z delikatną cytrusowa nutą nada nieco słodkiego smaku karkówce, z kolei wyrazista i intensywna papryczka chili doda jej ostrości. Gotowe steki smaż na rozgrzanym grillu lub na grillowej patelni z dwóch stron. Idealnym dodatkiem do soczystej i aromatycznej karkówki będą pieczone ziemniaki, chrupiąca sałata oraz pikantny ketchup z dodatkiem pieprzu cayenne, który podkreśli karkówce ognisty smak dania.