
Składniki
2 szklanki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzałam oliwę dodałam pokrojoną w kosteczkę paprykę i kukurydzę, ananasa.
Krok 2
Dodałam surowy ryż i dalej smażyłam. Powinno to potrwać ok. 2-3 minuty. Po tym czasie dolewam przygotowany wcześniej bulion ok 1,5 szkl. Wszystko przykryłam i dusiłam ok 15 min
Krok 3
Gdy wszystko jest juz miękkie dodałam pokrojoną w kosteczke i podsmażoną pierś z kurczaka i przełożyłam do wydrążonej miseczki z ananasa
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej