Risotto w ananasie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto w ananasie

Autor: Joanna Sz

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzałam oliwę dodałam pokrojoną w kosteczkę paprykę i kukurydzę, ananasa.

Krok 2

Dodałam surowy ryż i dalej smażyłam. Powinno to potrwać ok. 2-3 minuty. Po tym czasie dolewam przygotowany wcześniej bulion ok 1,5 szkl. Wszystko przykryłam i dusiłam ok 15 min

Krok 3

Gdy wszystko jest juz miękkie dodałam pokrojoną w kosteczke i podsmażoną pierś z kurczaka i przełożyłam do wydrążonej miseczki z ananasa

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej