Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

60 mililitrów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż i komosę zgodnie z zaleceniami producenta. Pomidory, awokado, cebulę pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj.

Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - Krok 1

Krok 2

Przygotuj Fix - połącz Fix Ryż z kurczakiem po meksykańsku Knorr ze 100 ml wody i dobrze wymieszaj.

Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - Krok 2

Krok 3

Na patelni, na rozgrzanej oliwie, podsmaż cebulę, Jalapeno i pomidory. Następnie dodaj odcedzoną fasolę i zalej przygotowanym Fixem Knorr.

Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - Krok 3

Krok 4

Całość chwilę gotuj, a następnie dodaj komosę ryżową, ryż, awokado i natkę kolendry. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.

Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Dwie łyżki rodzynek idealnie wpasują się w smak tej potrawy. Możesz także skropić potrawę sokiem z limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Risotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokadoRisotto z ryżu i komosy ryżowej w meksykańskim stylu z awokado

Ugotuj ryż i komosę zgodnie z zaleceniami producenta. Pomidory, awokado, cebulę pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj.