Ryba po kapitańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po kapitańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

null

0.5 szklanki

null

0.7 szklanki

null

2 łyżki

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i odstaw na kilka minut.

Krok 2

Warzywa umyj, oczyść, obierz i potnij w cienkie paseczki.

Krok 3

Przełóż na dno wysmarowanego tłuszczem naczynia o zapiekania lub blaszki, ułóż na wierzchu filety z turbota, oprósz solą i pieprzem.

Krok 4

Obłóż płatkami masła, zawiń folią aluminiową i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.

Krok 5

Rybę wyłóż na talerz razem z warzywami, natomiast pozostały po pieczeniu sos przełóż do rondelka, zagotuj i wymieszaj z ubitą śmietaną razem z żółtkiem. Dopraw do smaku, w razie potrzeby zagęść.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Babka Wielkanocna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej