
Składniki
0.5 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
null
0.5 szklanki
null
0.7 szklanki
null
2 łyżki
1 sztuka
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i odstaw na kilka minut.
Krok 2
Warzywa umyj, oczyść, obierz i potnij w cienkie paseczki.
Krok 3
Przełóż na dno wysmarowanego tłuszczem naczynia o zapiekania lub blaszki, ułóż na wierzchu filety z turbota, oprósz solą i pieprzem.
Krok 4
Obłóż płatkami masła, zawiń folią aluminiową i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.
Krok 5
Rybę wyłóż na talerz razem z warzywami, natomiast pozostały po pieczeniu sos przełóż do rondelka, zagotuj i wymieszaj z ubitą śmietaną razem z żółtkiem. Dopraw do smaku, w razie potrzeby zagęść.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej