
Składniki
2 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
6 łyżek
1 łyżka
null
6 łyżek
6 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie obtocz każdy filet w mące. Następnie usmaż je na średnio gorącej patelni.
Krok 2
Cukier rozpuść w w gorącej wodzie i połącz ze sobą wszystkie składniki sosu - zagotuj je na patelni lub w kuchence mikrofalowej.
Krok 3
Wyłóż rybę na talerz i natychmiast polej gorącym sosem. Podawaj z ryżem i kawałkiem limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej