Ryż gotowany po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż gotowany po chińsku

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż wsyp do garnka, płucz go w wodzie i odcedzaj. Czynność tę wykonaj 3-4 razy, aby woda, którą płuczesz ryż nie zabarwiała się na mleczny kolor.

Krok 2

Teraz dolej 3 szklanki wody i zagotuj ją wraz z kostką Knorr.

Krok 3

Po doprowadzeniu do wrzenia gotuj przez 2 minuty, a następnie zmniejsz palnik, przykryj garnek i gotuj przez 20 minut.

Krok 4

Ryż jest gotowy, gdy całkowicie wchłonie wodę. Po wyłączeniu palnika, trzymaj ryż pod przykryciem jeszcze 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż gotowany po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż gotowany po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż gotowany po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż gotowany po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż gotowany po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż gotowany po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż gotowany po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż gotowany po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej