
Składniki
3 szklanki
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż wsyp do garnka, płucz go w wodzie i odcedzaj. Czynność tę wykonaj 3-4 razy, aby woda, którą płuczesz ryż nie zabarwiała się na mleczny kolor.
Krok 2
Teraz dolej 3 szklanki wody i zagotuj ją wraz z kostką Knorr.
Krok 3
Po doprowadzeniu do wrzenia gotuj przez 2 minuty, a następnie zmniejsz palnik, przykryj garnek i gotuj przez 20 minut.
Krok 4
Ryż jest gotowy, gdy całkowicie wchłonie wodę. Po wyłączeniu palnika, trzymaj ryż pod przykryciem jeszcze 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej