
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
1 sztuka
null
null
1 sztuka
null
null
350 mililitrów
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i paprykę posikaj
Krok 2
Czosnek przekrój na pół. Pomidory i jalapeno pokrój w kostkę.
Krok 3
Ryż podsmaż na oleju, a następnie wlej rosół Knorr i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Wymieszaj cebulę, paprykę, jalapeno i pokrojone w kostkę pomidory.
Krok 5
Wrzuć cebulę, sól, pieprz, kumin, kolendrę i czosnek. Gotuj pod przykryciem około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej