Ryż z sosem ananasowo-pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z sosem ananasowo-pomidorowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu zagotuj wodę (podwójną objętość ryżu), dodaj Kostki Rosołu z kury Knorr. Wsyp ryż i ugotuj go.

Krok 2

Ananasa obierz, usuń rdzeń, a miąższ pokrój w plastry. Cztery plastry przekrój na pół, a pozostałe pokrój w kostkę.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż plastry ananasa.

Krok 4

Pomidory sparz, usuń z nich skórkę, przekrój na pół, po czym usuń nasadę szypułki oraz pestki. Pozostały miąższ pokrój w kostkę.

Krok 5

Podsmaż pomidory na oliwie. Dodaj kostki ananasa i duś do momentu, gdy powstanie zawiesisty sos. Dopraw go do smaku cukrem, octem i odrobiną soli.

Krok 6

Odsączony ryż połącz z sosem pomidorowo-ananasowym. Podawaj z podsmażonym ananasem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z sosem ananasowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z sosem ananasowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z sosem ananasowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z sosem ananasowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z sosem ananasowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z sosem ananasowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z sosem ananasowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z sosem ananasowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa harira
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej