Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 łyżeczka

200 gramów

2 sztuki

6 sztuk

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ryżowy przygotowuję według instrukcji opakowania.

Krok 2

Marchewkę obraną kroję we wstążki za pomocą nożyka do obierania warzyw.

Krok 3

Cebulę drobno kroję i przesmażam na oleju. Dodaję sos sojowy, koncentrat pomidorowy, ocet ryżowy, Knorr Przyprawa Orientalna Grubo Mielona do drobiu i owoców morza, Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona do mięs i warzyw. Wlewam odrobinę zimnej wody i podgrzewam. Dodaję marchewkę paski i duszę na wolnym ogniu aż marchewka zrobi się aldente ale ma być krucha.

Krok 4

Podczas duszenia dolewam wodę w miarę potrzeby. Na końcu dodaję liście szpinaku, makaron, The Vegetarian Butcher Lucky Nuggets, i chwilę przesmażam. Przed podaniem dodaję suszone pomidory pokrojone, pistacje posiekane, natkę pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej