Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 gram
1 opakowanie
2 łyżeczki
1 łyżeczka
200 gramów
2 sztuki
6 sztuk
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ryżowy przygotowuję według instrukcji opakowania.
Krok 2
Marchewkę obraną kroję we wstążki za pomocą nożyka do obierania warzyw.
Krok 3
Cebulę drobno kroję i przesmażam na oleju. Dodaję sos sojowy, koncentrat pomidorowy, ocet ryżowy, Knorr Przyprawa Orientalna Grubo Mielona do drobiu i owoców morza, Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona do mięs i warzyw. Wlewam odrobinę zimnej wody i podgrzewam. Dodaję marchewkę paski i duszę na wolnym ogniu aż marchewka zrobi się aldente ale ma być krucha.
Krok 4
Podczas duszenia dolewam wodę w miarę potrzeby. Na końcu dodaję liście szpinaku, makaron, The Vegetarian Butcher Lucky Nuggets, i chwilę przesmażam. Przed podaniem dodaję suszone pomidory pokrojone, pistacje posiekane, natkę pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Lucky Nuggets The Vegetarian Butcher
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej