Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
250 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
6 łyżek
250 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew zetrzyj na tarce dużych oczkach. Pokrój ananasa na kawałki, pokrój ogórka w kostkę, oraz dymkę.
Krok 2
Ananasa w kostkach wymieszaj z kiełkami, i dodaj resztę warzyw.
Krok 3
Ogrzej oliwę, wymieszane z masłem orzechowym, sosem sojowym, octem winnym i chili na małym ogniu
Krok 4
Mieszaj delikatnie do otrzymania gładkiego sosu. Polej sałatę sosem, posyp prażonymi orzeszkami i delikatnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej