
Składniki
null szczypt
null szczypt
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostkę bulionową rozpuść w 100 ml wody, dodaj sok z cytryny.
Krok 2
Rybę zalej bulionem i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem po czym ostudź i podziel na kawałki.
Krok 3
Paprykę obierz opalając nad gazem lub włóż do wrzątku, wytnij gniazda i pokrój w paseczki.
Krok 4
Obrane korniszony pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
Wszystkie składniki wymieszaj i polać sosem przygotowanym z wymieszanej musztardy z oliwą i octem. Całość dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
Sałatka powinnaś chłodzić godzinę przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej