Sałatka ze szpinakiem z plackami z cukinii - przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem

Autor: Joanna Kafara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
526 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

0.5 opakowania

4 łyżki

1 sztuka

5 sztuk

2 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

0.5 pęczka

0.5 opakowania

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na tarce na grubych oczkach ścieramy ziemniaki i cukinie. Dodajemy mąkę, sól, dwa jajka, pieprz. Rozpuszczamy kostkę rosołową w niewielkiej ilości ciepłej wody, dodajemy do masy warzywnej.

Krok 2

Szpinak płuczemy wodą. Pomidory kroimy w cienkie plasterki, parmezan ścieramy na cienkie plasterki. Do miski wrzucamy szpinak, oliwki, pomidory, parmezan i trochę oliwy z pomidorów (ze słoika).

Krok 3

Smażymy placuszki na rozgrzanej oliwie.

Krok 4

Dip: jogurt, rozkruszone kosteczki czosnkowe i posiekany koperek mieszamy razem. Przyprawiamy odrobiną soli. Placuszki podajemy gorące. Układamy na nich sałatkę a obok podajemy dip.

Joanna Kafara

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej