Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
5 sztuk
2 sztuki
0.5 opakowania
4 łyżki
1 sztuka
5 sztuk
2 sztuki
1 opakowanie
1 szklanka
0.5 pęczka
0.5 opakowania
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na tarce na grubych oczkach ścieramy ziemniaki i cukinie. Dodajemy mąkę, sól, dwa jajka, pieprz. Rozpuszczamy kostkę rosołową w niewielkiej ilości ciepłej wody, dodajemy do masy warzywnej.
Krok 2
Szpinak płuczemy wodą. Pomidory kroimy w cienkie plasterki, parmezan ścieramy na cienkie plasterki. Do miski wrzucamy szpinak, oliwki, pomidory, parmezan i trochę oliwy z pomidorów (ze słoika).
Krok 3
Smażymy placuszki na rozgrzanej oliwie.
Krok 4
Dip: jogurt, rozkruszone kosteczki czosnkowe i posiekany koperek mieszamy razem. Przyprawiamy odrobiną soli. Placuszki podajemy gorące. Układamy na nich sałatkę a obok podajemy dip.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej