Sałatka z brokułów i z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z brokułów i z fetą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Różyczki brokuła ugotuj na pół twardo, wystudź w zimnej wodzie.

Krok 2

Pestki słonecznika upraż na suchej patelni.

Krok 3

Fetę pokrój w kosteczkę. Fasolę opłucz w zimnej wodzie i odsącz.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz ze śmietaną i majonezem.

Krok 5

Układaj warstwami: 0,5 brokuła, fety i fasoli. Polej 0,5 sosu i posyp 0,5 pestek. Następne warstwy układaj tak samo. Kilka różyczek brokuła pozostaw do dekoracji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z brokułów i z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej