Sałatka z cukinią i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z cukinią i kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

400 gramów

1 sztuka

null

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski, następnie oprósz pieprzem i usmaż na złocisto, odsącz nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku.

Krok 2

Cukinię ( bez nasion ) pokrój pod kątem tak by powstały rąby, sałatę porwij na kawałki, cebulę i oregano posiekaj drobno, paprykę oczyść z pestek i pokrój w paski, pomidorki przekrój na pół, kukurydzę odsącz.

Krok 3

W misce rozrób Knorr 2 w1 z ketchupem i majonezem na gładki sos.

Krok 4

Składniki ułóż warstwami tak by kurczak i pomidory były na wierzchu, polej wszystko sosem.

Krok 5

Sałatkę podawaj udekorowaną grzankami z opakowania Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej