
Składniki
6 łyżek
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkuj drobno czerwona kapustę, posyp przyprawą Knorr i odstaw aż zmięknie.
Krok 2
Zalej rodzynki wrzątkiem do wysokości 0,5 cm ponad rodzynki a następnie razem z wodą z rodzynek i olejem dodaj do kapusty.
Krok 3
Na drobnych oczkach zetrzyj skórkę z pomarańczy, dodaj do sałatki.
Krok 4
Pomarańcze przekrój na pół i wyciśnij sok. Wymieszaj sok z sałatką i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej