Zupa ziemniaczano-czosnkowa z wędzonym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ziemniaczano-czosnkowa z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
151 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

2 sztuki

200 gramów

100 mililitrów

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj natkę lubczyku, pokrój drobno szczypior i łososia.

Zupa ziemniaczano-czosnkowa z wędzonym łososiem - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki umyj, obierz, pokrój w plastry, zalej bulionem warzywnym i gotuj aż się zaczną rozpadać. Jeśli zupę gotujesz na domowym wywarze możesz delikatnie doprawić ją solą.

Zupa ziemniaczano-czosnkowa z wędzonym łososiem - Krok 2

Krok 3

Na patelni podsmaż selera i cebulę następnie dodaj do ugotowanych ziemniaków. Dodaj także przyprawę Knorr, szczypiorek i lubczyk, całość dokładnie rozdrobnij w kielichu miksera. Zupę przecedź przez sito.

Zupa ziemniaczano-czosnkowa z wędzonym łososiem - Krok 3

Krok 4

Zupę zabiel śmietaną, dopraw do smaku musztardą i pieprzem. Zupę podawaj w talerzu z kawałkami łososia ułożonego na środku i kaparami.

Zupa ziemniaczano-czosnkowa z wędzonym łososiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Zupę możesz delikatnie skropić oliwą truflową do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczano-czosnkowa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczano-czosnkowa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczano-czosnkowa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczano-czosnkowa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczano-czosnkowa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczano-czosnkowa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczano-czosnkowa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ziemniaczano-czosnkowa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hiszpańskie gazpacho
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa ziemniaczano-czosnkowa z wędzonym łososiemZupa ziemniaczano-czosnkowa z wędzonym łososiem

Jako naród uwielbiający ziemniaki pod każdą postacią z pewnością pokochamy zupę ziemniaczano-czosnkową z wędzonym łososiem, która wywodzi się z miksu kuchni niemieckiej i francuskiej. Zaletą tego dania jest jego łatwe przygotowanie, a także wyśmienity smak. Zupę przygotujecie z prostych składników, które zwykle posiadacie w domu. Warto spróbować nowego oblicza ziemniaków, jaki wam dziś przedstawiamy. Z pewnością zanotujecie ten przepis na liście ulubionych dań, które sprawdzą się także na codzienny obiad.

Dla kogo?

Dla miłośników zup o wyrazistym aromacie. Przepis dedykowany jest także osobom, które poszukują sposobu na proste posiłki.

Na jaką okazję?

Zupa ziemniaczano-czosnkowa z wędzonym łososiem doskonale sprawdzi się na obiad. Może być także propozycją na domowe przyjęcie.

Czy wiesz, że?

Kartoffelsuppe to niemiecka zupa ziemniaczana, przygotowywana w niektórych regionach tego kraju. Oprócz ziemniaków obowiązkowym składnikiem dania jest także wędzony boczek. Tradycyjnie jedzona jest z chlebem.

Dla urozmaicenia:

Oliwa truflowa, którą możecie delikatnie skropić zupę, nada jej głębokiego i oryginalnego smaku.