Sałatka z grillowanymi kalmarami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanymi kalmarami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

3 łyżki

null

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmara rozetnij na pół, delikatnie natnij w kratkę skórę od wewnętrznej strony.

Krok 2

Ułóż na gorącym grillu stroną naciętą do ognia. Grilluj tylko z jednej strony. W momencie zdejmowania z grilla kalmar zwija się w rulonik.

Krok 3

Pokrój go na mniejsze kawałki.

Krok 4

Oliwię wymieszaj z sokiem z cytryny, czosnkiem, solą oraz pieprzem. Kalmara podawaj z sałatą, fasolą i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanymi kalmarami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanymi kalmarami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanymi kalmarami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanymi kalmarami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanymi kalmarami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanymi kalmarami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanymi kalmarami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanymi kalmarami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gołąbki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej